Магнезий за натурално, антибактериално и хипоалергенно пране с Terra Wash+Mg

Terra Wash+Mg е японски натурален продукт от магнезий за екологично, антибактериално и хипоалергенно пране. Основните предимства на Terra Wash+Mg са:

 • натурален продукт от пречистен магнезий с чистота 99,95%
 • антибактериален продукт – елимира бактериите от прането и пералнята
 • хипоалергенен продукт – подходящ за хора с алергии
 • нежен към кожата – за хора с дерматити
 • подходящ за деца, включително бебета
 • не замърсява природата, а напротив – обогатява я
 • щади дрехите – тъканите и цветовете
 • ефективно премахва миризмите
 • елиминира мазнините
 • остранява себума
 • почиства пералнята от натрупани плесен, мухъл и бактериален филм
 • за многократна употреба – едно саше се използва поне 365 пъти

Какво е Terra Wash+Mg?

01 BG TW Icon Natural

Terra Wash+Mg e перилен продукт, създаден, като натурална алтернатива на познатите перилни продукти с детергенти (повърхностно-активни вещества ПАВ).

За разлика от тях Terra Wash+Mg не използва химично синтезирани вещества. Той съдържа само магнезий, с чистота 99,95% във вид на малки гранулки.

Product package magnesium

Как пере Terra Wash+Mg?

Terra Wash+Mg съдържа само пречистен магнезий, обработен по иновативна японска технология. Когато е поставен във вода, взаимодейства с нея, и се образуват йони.

Водата става алкална. За 10 минути при стайна температура достига до pH 10,30. Отделят се мехурчета водород. Така дрехите се изпират – без да е необходим детергент – перилен препарат с ПАВ.

Антибактериално пране с Terra Wash+Mg

03 BG TW Icon Antibacterial

В условията на пандемия, все по-голямо значение отделяме на хигиената и дезинфекцията. Бактериите са навсякъде около нас, но можем да намалим техния брой по дрехите, спалното бельо и домашния текстил. А това е важно, тъй като те са в непосредствен контакт с кожата ни.

Производителят на продукта е направил редица тестове в авторитетни японски лаборатории, аналогични на познатите тук РЗИ и др. Част от тестовете са публикувани, а ето и резултатите от тях.

Ешерихия коли – тест за бързодействие

Тестът за бързодействие при потискане на Escherichia coli е проведен в лабораториите за изследване на храните в Япония. От резултата е видно, че още на десетата минута Terra Wash+Mg потиска бактерията Ешерихия коли.

Terra WashMg test za barzodeystvie esherihia koli Escherichia coli

Ешерихия коли – тест за продължителност

Тестът за продължителност на потискането на Escherichia coli е проведен в Индустриалния технологичен институт на Префектура Ибараги в Япония.

От резултата е видно, че след 6 часа във физиологичен разтвор – бактериите Ешерихия коли започват бурно да се размножават. Докато Terra Wash+Mg продължава да ги потиска и след 28 часа действие.

Това е важно, тъй като магнезият остава по дрехите след изпиране и продължава да действа.

Terra WashMg test za prodalzhitelnost esherihia koli Escherichia coli

Потискане на Staphylococcus Aureus

Тестът за потискане на Стафилококус ауреус, познат още и като Златист стафилокок, е извършен в Лабораториите за изследване на храните в Япония.

Terra WashMg stafilokokus aureus Staphylococcus aureus

Резултатът показва, че Terra Wash+Mg потиска около 90% от бактериите Staphylococcus Aureus след 2 часа действие и почти 100% след 6 часа.

Потискане на Staphylococcus Legionella

Тестовете за потискане на Staphylococcus Legionella са проведени в Лабораториите за изследване на храните в Япония.

Първият тест показва, че след 30 минути действие на Terra Wash+Mg се потискат 80% от Staphylococcus Legionella, а за 6 часа – 100%. Растежът на бактериите Staphylococcus Legionella се потиска след 2 часа действие на Terra Wash+Mg.

Хипоалергенно пране с Terra Wash+Mg

11 BG TW Icon Hypoallergenic

Хипоалергенното действие на Terra Wash+Mg е сред забележителните му предимства. От една страна продуктът не съдържа детергенти (ПАВ), които да дразнят кожата.

От друга страна – голяма част от алергичните реакции се отключва от бактерии. Елиминирането на бактериите от Terra Wash+Mg допринася за хипоалергенното действие на продукта.

Подходящ за хора с дерматологични проблеми и деца

02 BG TW Icon Baby

Terra Wash+Mg е предпочитан от хора с дерматологични проблеми, раздразнения по кожата и екземи, поради това, че не съдържа детергенти. Подходящ е и за деца, включително за новородени.

fe ngo bvx3G7RkOts unsplash

Нежен към тъканите, щади цветовете

04 BG TW Icon Fabric friendly

Използването на Terra Wash+Mg за продължително време няма да увреди дрехите и щади цветовете. С Terra Wash+Mg можете да сте спокойни, че сте защитени както Вие и Вашето семейство, така и любимите Ви дрехи, спално бельо и друг домашен текстил.

hiclipart.com 43

Елиминира миризмите

05 BG TW Icon Odor

Terra Wash+Mg ефективно елиминира миризмите, които се задържат от дрехите при носене. Неприятната телесна миризма се причинява от бактерии. Те взаимодействат със секретите, потта и кожните клетки. В резултат на това се отделят летливи съединения, “аромати”, които са неприятни за обонянието ни.

Бактериите, които причиняват тази миризма са – Corynebacterium и някои видове Staphylococcus. Те именно разграждат потта и в резултат на това се отделят летливите съединения.

clothes x2 1 1050x700 1

Тези бактерии се пренасят и по дрехите, а с тях и в пералнята, където се образува биофилм – по системите и тръбите, през които минава водата от прането. С всяко пране ние довнасяме бактерии в пералнята, и обогатяваме колонията им.

Вероятно вече се досещате, че Terra Wash+Mg се справя с този проблем, като елиминира бактериите, причиняващи миризмите. Ефективността на продукта е изследвана в съпоставка с течен и прахообразен перилен препарат и комбинирано.

Terra WashMg otstranyavane na mirizmi

Тестовете са проведени в Hitachi Techno Service Co. LTD, Япония. Резултатите недвусмислено потвърждават, че най-добре елиминира миризмите Terra Wash+Mg – 70.1%.

На следващо място по ефективност с почти два пъти по-слаб резултат са комбинациите на Terra Wash+Mg с перилни препарати. Най-слабо елиминират миризмите перилните препарати, използвани самостоятелно. По тази причина и често те използват добавян аромат, с който маскират миризмите, които не успяват да елиминират.

Пране без добавени аромати

Terra Wash+Mg не добавя аромати при прането. С използване на Terra Wash+Mg прането просто мирише на чисто. Аз имах колебания дали това би ми харесало, но бе любов от първо пране. Мога да потвърдя, че до използването на Terra Wash+Mg – не бях предполагала какво е прането “просто да мирише на чисто” – прекрасно е, и си заслужава да се пробва.

anthony delanoix urUdKCxsTUI unsplash

Тъй като и ароматите са алергени – по възможност се старая да ги избягвам в ежедневието си. Не се лишавам от любим парфюм, но където е възможно – ги пропускам. И прането е сред тях.

Елиминиране на себума и мазнините

Terra Wash+Mg успешно премахва себума, който отделят мастните жлези и се трупа по дрехите, както мазнините. За елиминирането на себума, отново са правени тестове в изследователския център – Shimadzu Techno-Researach в Япония.

Terra WashMg eliminirane na sebum

Резултатите показват, че ефектността за разграждане на себум на Terra Wash+Mg е идентична с тази на течен перилен препарат. А при използването им в комбинация е още по-висока.

В следното видео – можете да направите сравнение как изглежда мазнина в разтвор с Terra Wash+Mg и чиста вода – при разбъркване.

Почиства пералнята

Използването на течни перилни препарати и омекотители води до отлагания в пералнята. Образува се биофилм, който е отлична среда за растеж на бактерии, мухъл, плесен.

Ако използвате Terra Wash+Mg – такъв филм няма да се образува. А по-добрата новина е, че с времето ще се изчисти това, което се е натрупало. Препоръчва се, при първо използване на продукта – 1-2 пъти да се пусне на празна пералня, именно за да се изчистят отлаганията и да не се смесват с прането.

120601949 389614745753175 271872315606692670 n

На изображението виждате – преди и след използването на Terra Wash+Mg.

Zero Waste – не замърсява Природата

08 BG TW Icon Plastic waste

С Terra Wash+Mg можете да постигнете пране без отпадък. От една страна няма да изхвърляте пластмасовите туби, в които се съхраняват течните перилни препарати. Според статистики – едно домакинство изхвърля над 1000 гр. пластмаса годишно – само от тези опаковки.

От друга страна – с отходните води при изплакване – няма да изтичат детергент. Така в природата ще се изхвърля основно магнезий, който реално я обогатява.

Terra Wash+Mg е 100% екологичен продукт за пране – без замърсяване на природата, без детергенти и без пластмасови отпадъци.

Използването на Terra Wash+Mg е малка промяна от наша страна, която може да има голям ефект върху природата.

Terra Wash+Mg участва в проекта Eden Reforest

IG TW Eden buy 1 plant 1

С всеки закупен продукт Terra Wash+Mg се засажда по 1 дърво.

Terra Wash+Mg участва в проекта Eden Reforest с каузата за залесяване на обезлесени региони. В процеса се ангажират хора, които живеят в изключително затруднени условия. С участието си в проекта, те получават препитание и имат възможност, както да изхранват семействата си, така и да изпратят децата си на училище.

В резултат на дейността по проекта Eden Reforest, животът във възобновените региони се възстановява. Увеличава се популацията на дивите животни, които в обезлесените региони са застрашени от изчезване. Благодарение на проекта Eden Reforest – отново има слонове в Jhapa, Nepal, лемури в Мадагагскар в тяхната естествена среда.

Как се използва Terra Wash+Mg?

Terra Wash+Mg се използва лесно – просто го добавете заедно с прането в пералнята. Изберете желаната програма и натиснете бутона “старт”.

Можете да добавите и перилен препарат, омекотител, аромати, както и препарат за почистване на петна. За искрящо бяло пране и по-интензивно действие – можете да добавите натриев перкарбонат.

Terra Wash+Mg пере и със студена и с топла вода, но за по-ефективни резултати при по-замърсени дрехи е препоръчително да се използва с по-топла вода. Също се пере както с мека, така и с твърда вода.

Можете да пропуснете цикъла на изплакване, тъй като няма детергенти и не се образува пяна. Това не само пести енергия и вода, но по дрехите остава и повече магнезий, който продължава да действа, след като изсъхнат, докато ги носите.

След като извадите дрехите от пералнята – оставете сашето да изсъхне на стайна температура – без да го нагрявате. Важно е да го съхранявате на сухо място, за да не се окислява. Ако гранулките все пак се окислят – Terra Wash+Mg няма да пере ефективни. За да почистите окисния слой от гранулките, потопете сашето в разтвор на вода с оцет за кратко и изплакнете.

Многократна употреба – кога е време за смяна?

09 BG TW Icon Reusable

Terra Wash+Mg се използва поне 365 пъти. Продуктът е за смяна, ако теглото му падне под 70-80 грама, а като нов е около 120 грама. Ако имате съмнения, че прането става неефективно – претеглете го. Ако теглото е под 70-80 грама – време е да закупите ново саше.

Можете да продължите да използвате старото саше заедно с новото. Но можете и да го срежете и да поръсите гранулките в почвата, като тор.

photo 2021 06 11 00 40 18

За кого е предназначен Terra Wash+Mg?

Въпреки, че Terra Wash+Mg е предпочитан от хора с дерматологични проблеми и алергии, на практика може да се използва от всеки. Подходящ е за хора във всякаква възраст, включително и за новородени.

1john mark smith 9QTQFihyles unsplash

Тези, които са загрижени за опазване на природата, прегръщат идеята за още една крачка в тази посока. Предпочита се и от къмпингуващи, тъй като използваната вода не замърсява природата, и практически е лесен за употреба.

За пране на полеви условия Ви е нужен само съд, в който да поставите дрехите и вода. След това с използваната вода ще обогатите природата около себе си, като върнете магнезий обратно в нея.

От къде да купите Terra Wash+Mg?

Terra Wash+Mg можете да закупите от официалния сайт за България. Можете да направите бърза поръчка, да поръчате по телефона или през магазина на сайта с регистрация или без. Продуктите се изпращат с куриер в рамките на деня, а заплащането може да бъде с карта или наложен платеж.

Моите лични впечатления от Terra Wash+Mg

Използвам Terra Wash+Mg от октомври 2019г. Беше ми препоръчан от приятел – лекар. Подходих доста скептично, тъй като сме заляти от какви ли не чудодейни продукти, които на практика не са особено ефективни.

Съгласих се да взема саше за проба, тъй като продуктът е японски и има опция да се върне в рамките на 10 дни от покупката, дори да е използван. Бях се настроила, че ще видя как не работи и ще го върна.

Но бях доста изненадана, че прането беше изпрано безупречно. Тъй като сме 4 членно семейство с две деца – момчета – пералнята работи почти всеки ден. Така имах възможност в рамките на няколко дни да се убедя, че Terra Wash+Mg наистина пере добре.

Имах съмнения, че няма да свикна в прането да няма добавен аромат. Но и тук останах изненадана, тъй като е истински разкош – прането просто да мирише на чисто 🙂

Въпреки, че ползвам продукта над година и половина почти всеки ден – теглото му все още не е паднало до около 70-80 грама. След година употреба теглото беше 111 грама, което документирах със снимка.

qtD92
Теглото на Terra Wash+Mg след година ползване от семейство с две момчета.

Водата в София е мека. Пералнята ми е Siemens от 2007г. Използвам с интензивна програма с продължителност около 2 часа, а температурата обичайно е 50 градуса. Понякога използвам 40 или 60 градуса.

Дрехите, изцапани с мазнина – предварително обработвам с обезмаслител. А за дрехи с по-специфични петна – обичайно използвам Vanish. Така процедирах и преди да използвам Terra Wash+Mg, така действам и сега.

Заключение

Щастлива съм, че Съдбата ме срещна с Terra Wash+Mg. Макар и в България такива продукти да звучат екзотично, в Япония са доста популярни, а набират все повече фенове и в световен мащаб.

До срещата ми с Terra Wash+Mg не бях толкова еко ориентирана, но интересът ми към продукта отвори пред мен нови хоризонти и ме ангажира с каузата за по-чиста планета, за грижа към Земята и наследството, което оставяме за децата на Земята.

55855472 980x744 1

Малка промяна от наша страна може да има голям ефект за Планета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *